Президентът Румен Радев възложи на ГЕРБ-СДС мандат да съставят правителство. Това

...
Президентът Румен Радев възложи на ГЕРБ-СДС мандат да съставят правителство. Това
Коментари Харесай

Радев връчи мандат на ГЕРБ, номинацията за премиер е изненадваща

Президентът Румен Радев възложи на ГЕРБ-СДС мандат да сформират държавно управление. Това стана на среща с представители на първата политическа мощ в Народното събрание в президенството. Кандидатът на ГЕРБ значително неочакван. Това е известният неврохирург Николай Габровски, който не е член на партията.

" Уважаеми господин Николай Габровски, в осъществяване на член 99 алинея 1 от Конституцията на Република България Ви разпореждам да съставите държавно управление. Очаквам в 7-дневен период да предложите състав на Министерския съвет, който да отговори на публичните упования за правдивост, обществена ангажираност и стопански напредък. Правителство, което да управлява дейно страната и да я изведе от актуалната рецесия ", съобщи президентът.

Президентът даде време от близо два месеца на политическите партии, с цел да съумеят да сформират постоянно държавно управление. 

Кандидатът на най-голямата парламентарна група за министър-председател ще има период от една седмица, в която ще би трябвало да предложи държавно управление. Ако не успее, вторият мандат се връчва на " Продължаваме промяната ".

Д-р Николай Габровски приключва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996 година. В Клиниката по неврохирургия на университетска болница " Пирогов " е от 1997 година. Оглавява Клиниката през 2011 година.

Той е ръководител на Българското сдружение по неврохирургия от 2018 година. От 2011 година е народен съветник, а от 2018 - основен координатор на експертния съвет по неврохирургия към Министерство на опазването на здравето.

През 2021 година проф. Габровски е определен за член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР